Schermafbeelding 2016-06-02 om 17.24.41

‘Neuken kostte 20 euro’

“Ik ben twee jaar geleden bij een prostituee geweest. Straalbezopen liep ik samen met een vriend de kroeg uit. Hij stelde voor om nog even langs de hoeren te gaan. Zelf was ik er al weleens langsgelopen, maar nog nooit geweest. Die vriend voegde eraan toe dat hij wel zou betalen. Ik kon toen al niet meer helemaal helder denken: vijf minuten later stonden we voor de ramen.”

“Ze kon geen Nederlands, was een beetje fors en rond de 45. Neuken kostte 20 euro. Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Ik ging naar binnen en moest me toen wassen bij een wasbakje in de hoek. Toen moest ik gaan liggen. In het begin wilde het niet eens goed lukken, ik had natuurlijk ook al het nodige gedronken. Daarna was het eigenlijk niet meer dan een paar keer erin en eruit. Toen was het alweer klaar. Na een paar minuten moest ik trouwens ook haast maken van haar, ze wilde door naar de volgende klant.”

“Seks met een prostituee is anders dan seks met je vriendin, vind ik. Het is ‘contactloos’. Achter de ramen heb je geen contact. Het enige wat je doet is neuken en dan ga je weer weg. Zoenen en knuffelen doe je niet. Ik denk dat seks niet los staat van liefde. Als je een relatie hebt, vind ik ook niet dat je naar de hoeren moet gaan. Tijdens mijn korte bezoek draaide het alleen om seks, en niet om liefde. Zo zou het niet moeten zijn. Ik was dronken toen het gebeurde en ik denk dat het ook te maken heeft met groepsdruk. Jongens die elkaar staan op te jutten en aanbieden voor elkaar te betalen. Ik heb geen spijt dat ik toen ben gegaan, maar als ik het over had kunnen doen, had ik het niet gedaan. Ik schaam me er niet voor, of misschien wel. Ik weet het niet. Ik zou het in ieder geval niet aan mijn vriendin vertellen. Tenzij ze ernaar vraagt, dan ben ik wel eerlijk.”

“Ik vind het lastig om een uitgesproken mening te hebben over prostitutie. Het is iets wat aangepakt moet worden en minder moet, maar ik denk dat je er weinig aan kunt doen. Als ik ze achter het raam zie zwaaien en kloppen, dan weet ik dat het nep en gespeeld is, maar toch voelt het uitnodigend. Maar zij moeten geld verdienen. Als ik daar mijn geld zou moeten verdienen, dan zou ik ook zwaaien als een gek.”

John doe


‘Ik leek wel bezeten’

“Ik zei dat het niet ging werken, vroeg haar om een sigaretje en ben daarna weggegaan. Ik weet niet wat me bezielde die avond. Net of ik bezeten was. Het ging totaal tegen al mijn principes in.”

“Na een avondje stappen leek het ons leuk om nog even door de hoerenbuurt te lopen. We gingen met zijn drieën naar dezelfde vrouw en ik mocht eerst. Ik en nog een andere vriend waren nog nooit geweest. We moesten in totaal 80 euro betalen. Ze was denk ik rond de 35 en Zuid-Amerikaans. Bij het wasbakje begon ze mijn piemel schoon te maken. Toen ik op het bed ging liggen begon ze er wat aan te trekken en te zuigen. Maar het wilde niet lukken. Ik moest haar toen van achteren nemen. Ze zei dat het dan misschien wel zou lukken. Op dat moment vroeg ik me ineens af wat ik hier in vredesnaam aan het doen was. Ik ben toen weggegaan.”

“De prostitutie zou moeten worden afgeschaft. Ik ben er altijd tegen geweest. Daarom snap ik ook niet wat me bezielde die avond. Wanneer je voor seks naar een hoer gaat, is het wel heel erg met je gesteld. Iedereen kan seks krijgen, altijd. Tijdens het stappen bijvoorbeeld, er is altijd wel iemand van het andere geslacht die ook op zoek naar seks is. Met een one night stand zijn er twee mensen die seks willen. Als je naar de hoeren gaat niet. Ik kan me niet voorstellen dat de hoeren het doen voor de seks. Ze doen het omdat ze geld moeten verdienen, niet omdat het hun droombaan is.”

“Als mijn dochter achter een raam zou staan, zou ik haar daar persoonlijk weghalen en haar pooier van kant maken. Dat klinkt overdreven, maar als dat niet gebeurt gaat ze waarschijnlijk toch altijd weer naar hem terug. Ik mezelf liever voor moord in de gevangenis zitten, dan mijn dochter in de armen van een pooier.”

“Ik heb spijt. We waren dronken en vonden het toen grappig. Na afloop vraag je je af waarom je dit nou weer gedaan hebt. Mannen die vaker gaan zijn, denk ik, mannen die totaal geen gevoel hebben. Die met hun ziel onder hun arm lopen. Die avond liep ik ook met mijn ziel onder de arm.”

Lees hier wat jij kunt doen.

8883645990_e0ae069c11_b5520836062_a2c5392370_bVersie 2GJPRLD2Europese vrouwen in de prostitutie